E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizSaldırılar gölgesinde piyasalar---

Saldırılar gölgesinde piyasalar

Saldırılar gölgesinde piyasalar
12 Ekim 2015 - 09:19 borsagundem.com

Ankara'da yapılan bombalı saldırı neticesinde piyasalarda oluşabilecek destek ve direnç noktaları

USDTRY ANALİZİ

Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmesi şüphesiz ki FOMC toplantı tutanakları oldu. Tutanakların ardından tahmin edildiği gibi FED’in sene içerisindeki faiz artırım ihtimali zayıfladı. Bununla birlikte dolar endeksinin küresel çapta değer kaybetmesi, kur tarafında 2.89’lara varan geri çekilmeyle sonuçlandı. Ancak hafta sonu iç tarafta meydana gelen saldırılar, TL varlıklarının kırılganlığını bir hayli artırdı. Haftanın ilk işlem gününde sakin bir veri takvimi olsa da, piyasaların hafta sonu meydana gelen saldırıları fiyatlaması bekleniyor. Diğer yandan baktığımızda hafta içinde yurtdışı piyasalarda Çin TÜFE ve ABD TÜFE verileri takip ediliyor olacak. Teknik bir değerlendirme yapacak olursak, 2.95 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması bizleri 2.97 direncine götürecektir. Olası geri çekilmelerde ise 2.9234 ve 2.9080 destekleri izlenebilir.



EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde hem Euro tarafının hem de ABD tarafının oldukça sakin olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta 94’lere kadar gerileyen dolar endeksiyle beraber paritenin 1.1350 seviyesi çevresinde tutunma çabasına şahit olduk. Bu haftaya baktığımızda öncelikle yarın Almanya tarafında TÜFE ve ZEW Ekonomik Hissiyatı verilerini ardından ABD tarafında Federal Bütçe Dengesi’ni takip ediyor olacağız. Gün içinde daha çok teknik ilerlemesi beklenen paritede yukarı tarafta 1.14 ve 1.1452 dirençleri, aşağı tarafta ise 1.1320 ve 1.1275 destekleri takip edilebilir. Bakalım Euro Bölgesi üzerinde bir süredir devam eden karabulutlar kalkacak mı.. Diğer yandan da küresel çapta değer kaybeden dolarda bir toparlanma olacak mı..

ALTIN ANALİZİ

FED’in faiz artırımına gitmemesinin ardından güçlenen sarı metalin geçtiğimiz hafta açıklanan FOMC toplantı tutanaklarıyla birlikte yükselişini desteklediğini gördük. Haftayı 1140 seviyesi çevresinde kapatan altında gün içinde çok fazla etkileyebilecek bir data bulunmuyor. Daha çok yarın açıklanacak olan Çin İthalatlar, İhracatlar ve Ticaret Dengesi verileri altının yönü için kritik önem taşıyor. 1155 seviyesini test eden sarı metalde eğer Çin verileri beklentileri karşılarsa tekrardan geri çekilmeler görülebilir. Çin’deki iyileşme güvenli liman özelliği taşıyan altını negatif etkilediği için veriler dikkatle takip edilmeli. Güçlü görünümün devam etmesi halinde 1162 ve 1168 dirençleri hedeflenebilir. Ancak olası zayıflamalarda 1152 ve 1146 destekleri göz ardı edilmemeli.


PETROL ANALİZİ

Geçtiğimiz hafta bir artan bir azalan stoklara rağmen FED tutanaklarıyla beraber zayıflayan dolar endeksi birçok emtia gibi petrolünde işine yaradı. Her ne kadar tam anlamıyla boğa piyasasına girdik diyemesek de, band aralığının dışına çıktığını söyleyebiliriz. Haftanın ilk işlem günü petrol açısından sakin olsa da yarın ve Perşembe günü açıklanacak olan stokları takip etmekte fayda var. Diğer yandan bu hafta içinde Çin tarafında açıklanacak olan verilerde kritik önem taşıyor. Burada Çin’in dünyanın en büyük ikinci petrol ithalatçısı olduğunu hatırlatalım. Çin’de olabilecek iyileşme petrol fiyatlarını yukarı taşıyabilir. Teknik olarak bir değerlendirme yapacak olursak toparlanmaların devamı halinde yukarı tarafta 50.70-51.60 dirençleri test edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 49.00-48.00 destekleri izlenebilir.


(Brent Petrol: Ham petrol gibi toparlanma gösteren brent petrolde yükselişlerin devamı halinde 54.20-55 dirençleri, aşağı tarafta ise 52.50-51.60 destekleri denenebilir. )

GBPUSD ANALİZİ

Bir süredir zayıf seyreden paritede geçtiğimiz hafta kazançların hakim olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Doların küresel çapta değer kaybı yaşaması GBPUSD paritesinde de toparlanmalara sebep oldu. Gün içinde oldukça sakin bir veri takvimi olsa da yarın İngiltere tarafında açıklanacak olan TÜFE ve ÜFE verileri, ABD tarafında ise Federal Bütçe Dengesi’nin önem taşıdığını belirtelim. Diğer yandan hafta genelinde İngiltere İşsizlik oranı, ABD ÜFE, TÜFE, Perakende Satışlar ve Michigan Tüketici Hissiyatı verilerinin paritede hareketlenmeler yaratabileceğini söyleyebiliriz. Açıklanacak olan veriler öncesi, gün içinde daha çok teknik olarak hareket etmesi beklenen paritede yukarı tarafta 1.54 direnci denenebilir. Ancak bu seviye aşılamazsa aşağı tarafta 1.5258 ve 1.5190 destekleri tekrar gündeme gelebilir.


DAX ANALİZİ


Geçtiğimiz hafta Angela Merkel’in emisyon skandalıyla ilgili yapmış olduğu konuşma ve FED tutanaklarının açıklanmasıyla FED’in yıl içinde faiz artışı ihtimalinin azalmış olması DAX tarafında olumlu karşılandı. Angela Merkel’in, Volkswagen skandalının Alman endüstrisinin itibarına zarar vermeyeceğini söylemesi endeksi 10000 seviyesinin üzerine taşıdı. Gün içinde endeksi etkileyebilecek önemli bir ekonomik data bulunmasa da, yarın Almanya TÜFE ve ZEW Ekonomik Hissiyatı, Çarşamba günü Çin TÜFE ve ÜFE, Cuma günü ise Euro Bölgesi TÜFE ve Ticaret Dengesi verilerini takip ediyor olacağız. Teknik olarak 10000 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 10228 direnci izlenebilir. Olası gevşemelerde ise gözümüz 9995 ve 9851 desteklerinde olacaktır.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)