E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizUSD/TL’ye dış ticaret açığı dopingi !---

USD/TL’ye dış ticaret açığı dopingi !

USD/TL’ye dış ticaret açığı dopingi !
01 Aralık 2015 - 08:53 borsagundem.com

Dış ticaret açığı verilerindeki olumlu gelişmeler TL'yi güçlendirdi

Geçtiğimiz haftaya 2.83’lü seviyelerden giriş yapan USDTL’de daha sonra Rusya ile patlak veren kriz sonrası 2.93 seviyelerine dek süren yükselişler gözlemlemiştik. Geçen hafta, Suriye sınırı yakınında meydana gelen olay, seçimlerin ardından başlayan rallinin sonunu getirdi desek, yanlış bir ifade olmayacaktır.
Hafta genelinde iç ve dış piyasada oldukça yoğun bir gündemin bizleri beklediği kur tarafında bugün sabah saatlerinde iç piyasada açıklanan dış ticaret açığı verisini takip ettik. Ekim ayında dış ticaret açığı yüzde 42,5 azalarak 6 milyar 293 milyon dolardan 3 milyar 621 milyon dolara düşerken; dış ticaret açığı Ocak-Ekim’de 52,73 milyar dolar oldu. Açıklanan veri sonrasında kur tarafında belirgin düşüşler görüldüğünü de belirtmek gerekiyor. Diğer taraftan Merkez Bankası da finansal istikrar raporunu yayınladı. Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyrinin cari dengedeki iyileşmeyi desteklediği raporda, önümüzdeki dönemde gerekli görülmesi halinde TCMB’nin, Türkiye Cumhuriyeti Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç edilen Eurotahvillerin teminata kabulündeki oranları kademeli olarak artırabileceğine de yer verilmiş. Bu gelişmeler eşliğinde teknik seviyelere de değinecek olursak, gün içindeki düşüş eğilimi ile yukarı yönlü trendi kıran kur tarafına düşüşlerin devamı bizi 2.8910 ve 2.8785 desteklerine götürebilir. Diğer taraftan, tekrar yükselişler görülürse de, önce 2.91, sonra da 2.9225 dirençleri söz konusu olabilecektir.

Destek Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)